Nagelstudio Joy for Nails
U bent bij mij in goede handen

Probleemnagels

Bijt u nagels, heeft u een ongeluk gehad en is uw nagel hierdoor verkleurd, of heeft u last van psoriasis op uw nagels? Dan bevindt u zich op de juiste pagina van mijn site!

Nagelbijten
Nagelbijten is een veelvoorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen van elke leeftijd. Het is moeilijk om niet te bijten en de nagelriemen hebben het ook vaak flink te verduren, soms tot bloedens toe. Handen worden weggestopt en men schaamt zich er meestal voor.

Graag help ik u om van het nagelbijten af te komen en uw nagels en nagelriemen weer gezond te maken. Met behulp van acryl- of gelnagels en een nagelbedverlenging kan ik uw nagels er weer mooi uit laten zien. Door de kunstnagels is het niet mogelijk om op de natuurlijke nagel te bijten.

Persoonlijk behandelplan
Voor mensen die nagelbijten is het belangrijk dat ze regelmatig voor controle langskomen. De nagels van nagelbijters groeien namelijk heel snel: wel 1,5 mm per week. Daarom ontstaat er snel uitgroei van de kunstnagel en zal deze regelmatig moeten worden opgevuld.

De duur van het programma en het uiteindelijke resultaat zijn uiteraard afhankelijk van uw inzet en doorzettingsvermogen.

Kids en bijten
Ook jonge kinderen kunnen met behulp van een acryllaagje of zelfs Shellac geholpen worden met het stoppen van nagelbijten. Maar, voorkomen is beter dan genezen! Het is belangrijk om een kind al op jonge leeftijd zijn of haar nagels te leren verzorgen. Het afbijten van nagels bij baby's raad ik dan ook af, maar dit gebeurt helaas soms wel. Het is verstandiger om de juiste schaartjes te gebruiken en het goede voorbeeld te geven door zelf ook niet te bijten.

Nagelbijters die het hebben afgeleerd
Mevrouw A.

 
Mevrouw B.

U kunt zien dat het nagelbed bij de eerste foto bij de middelvinger totaal kapot is: er groeit geen nagel meer op. Op de laatste foto is te zien dat na veel inspanning de nagels gezond en lang geworden zijn. Dit heeft maanden nodig, maar het kan goed komen. Deze mevrouw "verstopt" haar handen niet meer en mag trots zijn op wat ze bereikt heeft!

 Verwonde nagels

Het kan ook gebeuren dat u een ongeluk heeft gehad waarbij de nagel flink beschadigd is. De nagel heeft ergens tussen gezeten of is compleet doorgescheurd. De scheur maakt de nagel onstabiel en blijft weken pijnlijk.

Hier kan gelukkig wat aan gedaan worden. Er kan een laagje over de nagel geplaatst worden, dat de nagel als het ware spalkt. De pijn van de onstabiele nagel zal snel wegtrekken. Let er wel op dat de nagel niet meer bloedt! Een open wond kán dan ook niet behandeld worden. Zodra het bloeden is gestopt en het een beetje gestold is (meestal na een paar dagen), kan ik de nagel "spalken" en er zelfs een mooi natuurlijke uitziende nagel van maken.

Tip bij een verwonde nagel: goed schoonmaken, desinfecteren, droogmaken en verbinden. Zorg dat u de nagel niet meer stoot en maak regelmatig het verband schoon. Mocht er bloed onder de nagel zitten en er komt druk op te staan, adviseer ik naar de huisarts te gaan en te vragen of ze daar een gaatje in de nagel willen maken, zodat de nageldruk vermindert. Anders is de kans groot dat de nagel los gaat laten.

Ik kan de pijn verlichten bij gescheurde nagels op het nagelbed en ook een nagel weer zo maken dat hij er natuurlijk uit ziet qua kleur en vorm. Dit kan uiteraard ook bij mannen die tijdens werkzaamheden schade oplopen aan hun nagel. Daar is vaak een oplossing voor, waardoor u niet weken met pijn door hoeft te lopen. 

Bel gerust voor informatie of maak een afspraak voor een behandeling op maat.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram