Nagelstudio Joy for Nails
U bent bij mij in goede handen

Spray-tanning 

Hoe gaat een spray-tanbehandeling precies?
Met een speciaal spray-tan-apparaat wordt de DHA-tanningvloeistof verneveld op de huid, waardoor u direct een egaal bruine huid krijgt. DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof en hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Om uw mooie bruine kleurtje te behouden, is het belangrijk om u goed aan de volgende stappen te houden: 

Voorbereidingen voor de spray-tanbehandeling

 • Scrub uw huid 1 of 2 dagen voorafgaand aan de behandeling om de dode huidcellen te verwijderen en een gladde huid te creëren. Hoe gladder de huid, hoe mooier het resultaat. Vergeet de ellebogen, knieën en enkels niet. Scrub niet op de dag van de behandeling. Scrub laat bij olie achtige scrub een vettig laagje achter en dat blokt de spray tan. 
 • Douche niet vlak voor een spray tan behandeling  maar laat daar echt halve dag tussen zitten.  De huid heeft eigen lichaamszuren waarop de spray tan goed reageert en dan dus kleurt. Verwijder je vlak voor de spray tan behandeling die laag met bijvoorbeeld zeep dan kan het zijn dat het lichaam minder of helemaal niet goed kleurt. 
 • Wax en scheer u tot maximaal 8 uur voorafgaand aan de behandeling. Zo kunnen uw poriën nog op tijd sluiten (anders is de huid te gevoelig).
 • Draag donkere loszittende kleding en ondergoed op de dag van behandeling. De spray kan afgeven op de kleding, maar is goed uitwasbaar.
 • Draag geen make-up, parfum, deodorant, bodylotions en gezichtscrème op de dag van de behandeling.
 • Lak eventueel uw nagels om ervoor te zorgen dat de tanningvloeistof niet in de nagels trekt. Dit is een aanrader voor zowel handen als voeten.
 • Laat sieraden thuis, of doe deze af voordat de behandeling begint.
 • Neem bij slecht weer een paraplu mee voor na de behandeling.

De grote diversiteit aan kleuren/soorten spray tan in mijn salon zorgen ervoor, dat de juiste kleur gekozen wordt voor uw huidskleur en -type.

Om te zien hoe een behandeling gaat, kijk dan onderstaande video van Immanuel van Spray Tan Nederland B.V.: 

 

 


Na de spray-tanbehandeling

 • Stel douchen, baden, sauna en sporten (transpireren) uit tot minimaal 8 uur na de behandeling. 
 • Raak de huid de eerste uren na de behandeling niet teveel aan om vlekken/strepen te voorkomen. Na uw eerste douche is dit geen probleem meer. Het kan zijn dat bij warm weer door transpiratie tijdens het sprayen wat spray tan streepjes/overspray ontstaan maar die verdwijnen na het douchen. Dus schrikt niet en veeg ook niet op de plek. Na het douchen verdwijnt de gedeeltelijke "overspray" vanzelf.
 • Verzorg uw huid elke ochtend en avond met een hydraterende crème of lotion. Deze zijn ook verkrijgbaar in de salon.
 • Dep uw huid na het douchen droog en voorkom wrijven met de handdoek.
 • Stel uw huid niet te lang bloot aan water. Dit zal de kleur sneller doen vervagen.
 • Vermijd contact met echt leer. De spray-tan kan in de intrekperiode (3-8 uur) nog afgeven. Leer is huid en zal dus net zo reageren op tanningvloeistof als uw eigen huid. Pas dus op met leren stoelbekleding in een auto, leren banken of andere leren meubels. 
 • Laat sieraden en alles van (edel)metaal af totdat de vloeistof goed ingetrokken is, anders kunnen er strepen op de huid ontstaan.


Daarom spray-tanning

 • Direct een gebruinde huid
 • Snelle behandeling van 10 minuten
 • Natuurlijk resultaat
 • Goed voor de huid
 • Kleur afgestemd op uw teint
 • Bruin naar uw vakantiebestemming
 • Ideaal voor bruiloften of andere feestelijke gelegenheden
 • 3 tot 8 uur uur na de behandeling is de tanning klaar met inwerken en kunt u douchen. 

Veelgestelde vragen

Is spray-tanning voor iedereen geschikt?
Ja, er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrushtanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden.

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een spray-tanbehandeling plannen?
Voor het beste resultaat plant u 2 dagen voor de bruiloft een spray-tanbehandeling in. Dan is uw bruine tint het mooist en loopt u ook geen risico op vlekken op uw jurk. Zorg dat u na de spray-tanbehandeling minimaal 2 keer gedoucht hebt voordat u de trouwkleding gaat dragen om afgeven te voorkomen. 

Draag ik ondergoed tijdens de spray-tan?
Het is aan u de keuze of u een slip/bh/boxer draagt tijdens het sprayen. In de salon is wegwerp-ondergoed aanwezig. Helemaal naakt is ook geen probleem.
Er zijn ook neusdopjes aanwezig. Houd rekening met het doel van de spray-tan: heeft u bijvoorbeeld een strapless jurk, draag dan geen bh tijdens de tanning.
De spray-tan is uitwasbaar, maar trek niet uw mooiste witte lingerie setje aan, maar bij voorkeur iets donkers.

Hoe lang blijft mijn kleur mooi?
De bruine kleur kunt u ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer u deze goed verzorgt. Gebruik dagelijks een vochtinbrengende crème. Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel als Way to Beauty Body Cleanse. Let er ook op dat u met uw handdoek dept en niet te fanatiek over uw huid wrijft.

Mag ik na mijn spray-tan meteen douchen, baden of zwemmen?
De kleur ontwikkelt in de eerste uren na de behandeling, daarom is het belangrijk om de eerste 3 uur niet te douchen, baden of te zwemmen. Als uw kleur na enkele uren helemaal ontwikkeld is, kunt u prima douchen, baden of zwemmen zonder risico op vlekken of strepen. Houd er wel rekening mee dat zwemmen in chloorhoudend water de huid sneller doet uitdrogen en vernieuwen, wat uw teint sneller doet vervagen. Door na het zwemmen goed in te smeren met body lotion kunt u dit grotendeels voorkomen.

Bouw ik een kleur op?
Wanneer u regelmatig een behandeling ondergaat, helpt dit om uw kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

Na hoeveel dagen kan ik weer een behandeling ondergaan?
Voor een optimaal resultaat kan de behandeling na 7 dagen worden herhaald.

Belangrijk
Indien u chronisch ziek bent of medicatie slikt, geef dit aan als u een afspraak wilt maken voor een spray-tanbehandeling. 


Eerste keer spray-tan? Geniet dan van de introductieprijs van € 25,00!


Onderhouds producten aanschaffen in de salon:

€ 29,95


Vani-T Bronzing Custard / Self Tan Body Lotion Light 200ml . € 29,95.
Deze lotion kan na de spray tan behandeling gebruikt worden om het behoud van de kleur te verlengen en de huid te hydrateren.


16,95


€ 17,95


€ 14,95


White to Bown body spritz € 16,95

 Way to Beauty Exfoliate / Skin Polish (250 ml)

Way to Beauty Body cleanse  € 14,95

Hydraterende lotion

scrub € 17,95

Gebruik na de tanning tijdens het douchen een PH-neutrale body wash, zoals de Way to beauty wash.


Tekst gebruikt met toestemming van Spray-Tan Nederland B.V. 

Link: www.spray-tan.nl

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram